Un alt sezon

Trăiri noi și fără contur. Dumnezeu mă îndeamnă să le aștern pentru a le percepe deslușit. Da, este vorba de un alt sezon din devenirea mea…

Descurajarea mă împovărează atât de adânc, ea nu vine de Sus… Eliberarea o găsesc la Tatăl meu, Tatăl nostru care mă luminează! Într-o stare ca aceasta nu mi-a mai rămas nimic decât să dau slavă lui Dumnezeu, doar Slava Lui nu se termină!

Noua lecție mă-nvață esențialul, atenția la pericol. O, cât de ușor mi-a scăpat acest adevăr ce-mi părea că-l cunosc atât de bine: când te frămânți în slăbiciune, atunci cel rău te atacă mai puternic… atât de viclean. Acum știu că nu trebuie să luminez pe toți cei care îi întâlnesc. Am știut că Isus nu a ajutat pe oricine și nici pe toată lumea, dar nu am realizat că trebuie aplicat acest principiu și în cel mai mic detaliu. Că neatenția mă costă, iar consecințele sunt grele, dar aleg să fie spre smerire. Isus a făcut voia Tatălui, la fiecare pas spunând: “Tată, facă-se voia Ta!”.

Isus nu a încercat să explice fiecărui fariseu în parte cât de mult rău face în jur prin ipocrizie, din contră, le-a spus: “Vai de voi, cărturari și farisei făţarnici”, a știut că starea lor e de neschimbat și nici nu a vindecat pe toți pe unde a mers. Mulți oameni bolnavi așteptau la Betesda, dar Isus a vindecat doar unul dintre ei. Nu a vindecat pe omul de la poarta Templului deși a trecut pe acolo frecvent. Poate i-a dat bani de fiecare dată, dar nu și vindecare. De ce nu l-a vindecat Isus? Pentru că nu era condus de Tatăl să îl vindece. Dacă l-ar fi vindecat, marea trezire din F.A. 3,4 prin vindecarea acestui olog nu s-ar fi întâmplat. De aici învăț supunerea: chiar dacă avem un dar spiritual trebuie să îl folosim atunci când Dumnezeu ne conduce să îl folosim, nu când credem noi că e bine, dar cine mai înțelege lucrul ăsta în zilele noastre?! Isus a fost condus de Duhul Sfânt care nu i-a dat libertatea de a vindeca omul de la poartă 3 ani jumătate. 5000 de oameni au fost născuți din nou, acesta este rezultatul supunerii lui Isus. Acesta este un advertisment pentru mine: cum pot împiedica lucrarea lui Dumnezeu dacă “mă bizuiesc pe propria mea înțelepciune”. Dacă acționez fără să caut voia lui Dumnezeu în cel mai mic detaliu, deși poate părea o lucrare bună, pot împiedica planurile lui Dumnezeu. Căile Lui nu sunt căile noastre.

Doamne, iartă-mă că lumina mea am dat-o cui nu trebuia, iar acum cei ce au nevoie de ea, nu o primesc. Iartă-mi neatenția, iartă-mă că nu am întrebat dacă e Voia Ta ceea ce mi s-a părut că este voia Ta. Caracterul Tău îl cunosc, sunt încredințată că Tu îți vei lua Gloria din greșeala mea, doar TU știi cum să repari, să vindeci și să conduci! Îți cer o ungere proaspătă, Doamne, vreau să miros a Isus… Zdrobirea mea să fie spre Slava Ta!

Gloria să fie a lui Dumnezeu pentru biruința în eșec! Căzut, dar nu înfrânt… ce încurajare!

“Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis.”

“Vai de voi, cărturari și farisei făţarnici! Pentru că voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, și nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre.

“Înţelepciunea omului chibzuit îl face să vadă pe ce cale să meargă, dar nebunia celor nesocotiţi îi înșală pe ei înșiși.

“Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înţelepciunea ta!”

BIBLIA-

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s